Menu

суботу, 30 грудня 2017 р.

Шаблони документів. Створюємо Diploma Supplement за 5 хвилин

Уявімо собі гіпотетичну ситуацію: зараз - кінець грудня, попереду 2 тижні свят, в кінці січня - випуски, і потрібно встигнути виготовити ті додатки, до створення яких можна буде приступити тільки в середині січня, коли ЄДЕБО дасть можливість користуватись XML-файлами на виготовлення дипломів.

Як встигнути все зробити вчасно і якісно?


Цей допис - коротенька інструкція для навчальних закладів, що готуються до виготовлення Diploma Supplement. Інструкція передбачає, що ви вже знаєте як працювати з WebPPP та, зокрема, як створювати додаток. Якщо ви не працювали з WebPPP - радимо почитати відповідні статті про підготовку до друку дипломів та додатків.

Можливо, після прочитання інструкції у вас з'являться питання - запитуйте безпосередньо в цьому дописі, коментарі відкриті для всіх.

Отже, логінимось на WebPPP та починаємо!

WebPPP збагатився дуже корисним функціоналом - використанням шаблонів. Для створення додатків радимо такий алгоритм:
1. Створюємо шаблон.
2. В продукт "Додаток" імпортуємо заявку, отриману з ЄДЕБО для виготовлення дипломів.
3. Застосовуємо до імпортованої заявки створений шаблон.
4. Дозаповнюємо персональні дані, відсутні в ЄДЕБО. Для заповнення таблиці успішності використовуємо функцію імпорту оцінок з CSV.

Ідея використання шаблону дуже проста: для створення додатків беремо персональні дані з ЄДЕБО, добавляємо решту інформації з шаблона - додаток готовий!


1. Створюємо шаблон додатка

Шаблон - це зіпований xml-файл, що створюється процедурою експорту продукта із замовлення WebPPP. Шаблон містить всю інформацію про додаток окрім персональних даних. 
Найпростіший спосіб створити шаблон додатка - взяти старе замовлення, видалити з продукта "Додаток" всі анкети окрім однієї, видалити з анкети зайві персональні дані та зберегти результат - експортувати їх в файл.

Але якщо ви вперше працюєте з додатками,  створіть шаблон з допомогою наших зразків. За посиланнями, наведеними нижче, ви можете завантажити та використати шаблони:

Шаблони-зразки додатків - це архівовані XML-файли (ZIP-архів), аналогічні тим, що ви отримуєте з ЄДЕБО. Для подальшої роботи з ними розархівовувати їх не потрібно!

Отже, 5 хвилин вашого часу.

1. Завантажуємо потрібний шаблон до себе на комп'ютер (зазвичай, папка "Завантаження"). 

2. Створюємо нове замовлення (Замовлення - Нове замовлення - виробник "DIGI Solutions" - Створити)
добавляємо в нього продукт з назвою (це лише порада!):
  • для магістрів - 2018 Diploma Supplement - для друку по бланкам <50;
  • для бакалаврів - 2018 Diploma Supplement - для друку по бланкам >50;
  • для молодших спеціалістів - 2018 - Додаток до диплома молодшого спеціаліста (молодшого бакалавра).
В даному прикладі в назві припис "<50" або ">50" - це кількість предметів в таблиці оцінок. Для шаблонів - не принципово.
Підписуємо замовлення (наприклад, "Шаблони додатків") та тиснемо кнопку "Додати".
Оскільки у вас може бути декілька шаблонів (наприклад, по одному на кожну спеціальність), радимо підписати їх відповідним чином в полі "Коментар".

3. Імпортуємо в позицію замовлення завантажений шаблон. (Дії - Імпортувати дані - Вибрати файл - Завантажити)


4. Виправляємо дані в шаблоні - вносимо інформацію про ваш навчальний заклад.

5. Зберігаємо шаблон як XML-файл процедурою експорту: відкриваємо наше замовлення, тиснемо кнопку "Дії" та вибираємо "Експортувати дані", вибираємо необхідні для експорту позиції (файл буде збережено як ZIP-архів - аналогічно як в ЄДЕБО).


Зрештою, це все! Наш шаблон готовий. Збережіть отриманий ZIP-архів - він нам скоро знадобиться. Переіменуйте його, наприклад, в ШАБЛОН.zip.

2. Імпортуємо заявку, отриману з ЄДЕБО для  виготовлення дипломів

Зверніть увагу: XML-файли з ЄДЕБО - це ZIP-архіви, аналогічні нашому. Для роботи з ними їх не потрібно розархівовувати!

1. Створюємо нове замовлення, додаємо позицію замовлення (вибираємо необхідний продукт) та відкриваємо позицію замовлення: 
Замовлення - Нове замовлення - виробник "DIGI Solutions" - Створити - Додати позицію - вибираємо необхідний вам продукт (як приклад, "Diploma Supplement 2017 - для друку по бланкам") - тиснемо кнопку "Докладніше".

2. Імпортуємо в цю позицію заявку з ЄДЕБО на виготовлення дипломів. Не принципово, чи це заявка для бакалаврів, чи спеціалістів, чи магістрів: процедура імпорту заповнить максимальну кількість полів на виготовлення додатків (Імпортувати дані - Вибрати файл - Завантажити).


3. Застосовуємо до імпортованої заявки шаблон

Процедура аналогічна імпорту заявок (Застосувати шаблон - Вибрати файл - Завантажити).

4. Дозаповнюємо персональні дані, відсутні в ЄДЕБО

Оцінки вносяться імпортом з CSV. Інформація про попередній документ, про попереднє навчання, тощо - їх потрібно довнести вручну.

Додаток готовий! Створюємо pdf та віддаємо його в друкарню!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації